Na początku nie wyobrażałam sobie tego połączenia, ale okazało się boskie! Robi się go błyskawicznie i smakuję naprawdę fajnie. Bardzo ważny jest tu czosnek - choć za nim nie przepadam, tak tutaj pasuje idealnie i bez niego sos byłby bez smaku.
- salaterka orzechów włoskich
- 2 duże ząbki czosnku
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 plasterki sera żółtego
- 2 łyżki oliwy
Najwygodniej będzie zrobić ten sos blenderem lub nakładką na mikser, w której latem robi się koktaile z owoców (nie wiem jak fachowo to się nazywa;)).Wrzucamy orzechy i miksujemy, dodajemy ser żółty i czosnek przeciśnięty przez praskę. Mieszamy z oliwą i jogurtem. Sos mieszamy z ugotowanym makaronem i od razu podajemy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz