środa, 14 grudnia 2011

Podwójne tricolore

Połączenie to jest naprawdę fajne i nieskromnie mówiąc, to jeden z naszych lepiej wyglądających makaronów. To chyba zasługa kolorowych składników, w tym makaronu :P




Składniki:
  • 2 średnie pomidory
  • 1 mała cukinia
  • 1 średnia cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki startego żółtego sera
  • oliwa do smażenia
  • bazylia, oregano, rozmaryn wedle uznania
Pokrojoną w kostkę cebule dusimy kilka minut na oliwie. Dodajemy obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory oraz rozgnieciony czosnek. Doprawiamy. Wszystko dusimy jakiś kwadrans. W międzyczasie nieobraną cukinię kroimy na jak najcieńsze plasterki i smażymy na złoto na osobnej patelni. Makaron polewamy sosem, układamy cukinię i posypujemy serem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz