środa, 12 października 2011

Owocowe kruchości

Podobny deser jedliśmy w Pizzy hut i bardzo nam smakował. Do pieczenia potrzebne są małe, żaroodporne foremki, a dobrze się złożyło, bo kupiłem takie Oli na urodziny;)


Składniki (na cztery porcje):
  • pół szklanki mąki
  • 40 dag miękkiego masła
  • 30 dag cukru
  • 2 jabłka
  • 1 brzoskwinia
  • cynamon, rodzynki (jak kto woli;p)
Z mąki, cukru i masła robimy kruszonkę (w razie konieczności dodać odrobinę któregoś ze składników). W foremkach układamy pokrojone w plasterki owoce (pół nektarynki lub jedno jabłko na foremkę), posypujemy cynamonem i rodzynkami (tylko te z jabłkami) i kruszymy ciasto na wierzch.
Pieczemy 25minut w 150ºC.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz