niedziela, 9 października 2011

Sałatka z fasolą, brokułami i fetą

Tym razem pokażemy Wam przepis na sałatkę. Sałatki są najczęściej przez nas przygotowywanym i najbardziej lubianym posiłkiem, więc przepisy na różne warzywne (i nie tylko) kompozycje często będą gościć na naszym blogu:)


Składniki (na dwie porcje):
  • 25dag fasolki szparagowej (żółtej lub zielonej)
  • 1 brokuł
  • 3 pomidory
  • pół kostki fety
  • pół małego jogurtu naturalnego
  • szczypiorek do dekoracji
  • pieprz, sól, rozmaryn, oregano do smaku
Brokuła i fasolę gotujemy, pomidory kroimy w ósemki a fetę w kostkę. Na dużym półmisku lub talerzach rozkładamy warzywa i ser. Jogurt mieszamy z przyprawami i wszystko polewamy powstałym sosem i posypujemy szczypiorkiem.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz